Vi har hjulpet over 15.000 danskere til en bedre søvn 🇩🇰

Guide: Stop med at snorke

Denne guide indeholder råd og redskaber til, hvordan du kan reducere og mindske snorken, ved let til moderat snorken. I tilfælde af kraftig snorke anbefaler vi, at konsultere en læge og blive undersøgt, da det kan være symptom på sygdommen søvnapnø. Derudover er det vigtigt at understrege, at der ikke findes en mirakelkur mod snorken og at virkningen af de anbefalede råd og midler, kan have individuel effekt.

Hvorfor snorker man?

Når man sover slapper muskulaturen og det bløde væv i næse og svælg af, hvilket giver mindre plads til luftgennemstrømning. Det får vævet til at vibrere og frembringer snorkelyden. Der kan være mange årsager til at man snorker, herunder alkohol og sovemedicin, da det får muskulaturen til at slappe af. Man kan også være arveligt disponeret i form af snævre luftveje. Derudover kan overvægt og rygning være med til at forværre snorken. Ens soveposition kan også have indflydelse, da man generelt snorker mere ved at ligge på ryggen end siden eller maven. Snorken er et alment og udbredt problem for mange og ifølge Rigshospitalet snorker hver fjerde dansker regelmæssigt, svarende til ca. 1,3 mio. mennesker. Udover at snorke kan være irriterende for en evt. partner, kan det også medvirke til at man selv vågner op træt og uoplagt. Det er derfor ikke så mærkeligt, at der er stor efterspørgsel efter effektive midler mod snorken. Snorken bliver generelt værre med alderen og nogle vil først udvikle snorken på et senere stadie i livet.

Hvordan stopper man med at snorke?

Der findes desværre ingen mirakelkur mod snorke og løsningen på problemet kan være meget individuelt, da roden til problemet kan være forskelligt. Der finde dog en række tiltag og redskaber som alle der lider af let til moderat snorken kan afprøve for at mindske deres snorken. Først og fremmest bør man undgå alkohol, rygning og så vidt muligt receptpligtig sovemedicin. Er man overvægtig kan et vægttab være med til at reducere snorken.

Bedste middel mod snorken

bideskinner til at sove med

SLEEP BETTER – SOFTBITE BIDESKINNE

En bideskinne kan være et godt middel til at afhjælpe snorken. Med en bideskinne i munden vil underkæben blive skubbet frem og svælget blive åbnet mere op, hvilket skaber en bedre luftpassage. På den måde vil risikoen for snorke blive reduceret markant, da der skabes plads til at luften kan passere, så det bløde væv i svælget ikke vibrerer og frembringer snorke.

Køb her

Snorke plaster til næsen

SLEEP BETTER – BREATHE BETTER ANTI SNORKE PLASTER

Et anti snorke plaster placeres på næsen og åbner op for næse-passagen, hvilket øger luftgennemstrømningen. Det er med til at skabe en forbedring af vejrtrækningen under søvn og vil dermed resultere i en reducering af snorken. Anti snorke plaster er i de fleste tilfælde et særdeles effektivt middel mod snorken og en billig løsning til at mindske en let til moderat snorken. En pakke indeholder 30 stk. og der er således til én måneds brug.

Køb her

En partner der snorker?

Hvis din kæreste snorker kan du først og fremmest prøve at introducere vedkommende for de ting du har lært i denne guide. Hvad end det er gode konkrete råd til tiltag man kan gøre for at snorke mindre, eller det er en af de produkter der kan afhjælpe snorken.

Har du svært ved at få din partner til prøve disse ting kan den åbenlyse og lette løsning være selv at tage affære og købe et par formbare ørepropper mod snorken. På den måde skal du ikke føle dig generet af din kæreste der snorker og holder dig vågen om natten.

Ørepropper mod snorken

 • formbare sove ørepropper

  SLEEP BETTER – Silent Night formbare ørepropper

  69,00 kr.239,00 kr.
 • Sove ørepropper grå

  SLEEP BETTER – Sove ørepropper

  89,00 kr.
 • skum ørepropper sove

  SLEEP BETTER – Ultra Soft Skum Ørepropper

  49,00 kr.119,00 kr.

Gode råd til at stoppe med at snorke

1. Undgå alkohol og beroligende medicin
2. Prøv en anden sovestilling
3. Brug snorkeplaster for en bedre vejrtrækning gennem næsen
4 .Brug en bideskinne til at åbne bedre op for luftvejen i halsen
5. Et vægttab kan være vejen til mindre snorken hvis du er overvægtig
6. Besøg en læge for at få afdækket om du lider af søvnapnø

Gode produkter mod snorken

 • Snorke plaster til næsen

  SLEEP BETTER – Breathe Better Anti Snorke Plaster

  129,00 kr.
 • formbare sove ørepropper

  SLEEP BETTER – Silent Night formbare ørepropper

  69,00 kr.239,00 kr.
 • bideskinner til at sove medSLEEP BETTER - Softbite BideskinneSLEEP BETTER - Softbite Bideskinne

  SLEEP BETTER – Softbite Bideskinne

  299,00 kr.
 • Sove ørepropper grå

  SLEEP BETTER – Sove ørepropper

  89,00 kr.
Luk
Sign in
Luk
Kurv (0)

Ingen varer i kurven. Ingen varer i kurven.